Ik heb je -- 3,5*

Mieke Piersma Mieke Piersma
24 mrt 2026

“ik heb je” is een feelgood roman van Mireille Versteeg. De hoofdpersonage in dit verhaal is Odette en was een bijpersonage in het vorige boek “Beter dan fictie”
Odette heeft het nodige meegemaakt in haar vorige relatie, haar ex had losse handjes en het kostte Odette veel moeite om van hem af te komen.
Ze heeft zich daarna voorgenomen om niet meer in een vaste relatie te stappen, maar het gewoon houden bij flirten en een one-night stand.
En dan ontmoet ze Dylan, die haar hart sneller laat kloppen. Maar ook met Dylan wil ze alleen een one-night stand en dat is niet wat Dylan wil…

Hij daagt haar uit om drie keer op date te gaan, zodat ze elkaar beter leren kennen. Daarna is aan haar de keuze of ze door wil gaan of dat het stopt.
Na de eerste date hebben zich al romantische gevoelens ontwikkelt en weet Odette dat ze meer wil. Maar Dylan laat zich niet verleiden om het bed met haar te delen.
Hij wil de afspraak die ze gemaakt hebben volledig afmaken. De ontwikkeling van deze ontluikende liefde is door de schrijfster mooi beschreven.
“Het zijn de kleine dingen die het doen” is voor Odette van grote betekenis. Een leuk vlot geschreven verhaal, waar je doorheen vliegt…

Meer recensies van Mieke Piersma