Een meesterlijk weefwerk van spanning en mysterie

Mieke Schepens 16 juni 2025
Deze recensie werd eerder gepubliceerd op mijn blog GraagGelezen.

Melissa Skaye heeft met 'Het kind in mij' wederom een thriller van topformaat afgeleverd die je vanaf de eerste pagina in zijn greep houdt en niet meer loslaat. Skaye's talent om complexe verhaallijnen op ingenieuze wijze te verbinden, komt ook in dit boek weer volledig tot zijn recht.

Het verhaal begint in 1999 met de schokkende verdwijning van de tweejarige Lexi Brown van een familiecamping in Frankrijk. Al snel valt de verdenking op campingmedewerkster Axelle Dubois, die echter ook spoorloos verdwijnt. Een jaar later raakt Katherine de Vries uit Westwoud geobsedeerd door haar nieuwe buren, overtuigd dat hun dochtertje de verdwenen Lexi is. Twintig jaar later, in 2019, krijgt Skye Koning te maken met een mysterie wanneer haar vader, die al achttien jaar in een coma ligt na een brute woningoverval, haar twee cryptische woorden toefluistert. Skye's zoektocht naar de betekenis van deze woorden leidt haar dieper in een web van geheimen dan ze ooit had kunnen vermoeden.

Wat 'Het kind in mij' zo bijzonder maakt, is de manier waarop Skaye diverse, op het eerste gezicht losstaande, verhaallijnen op een adembenemende manier samenbrengt. Zonder te veel te willen verklappen, is de plotconstructie ronduit fenomenaal. De spanning wordt meesterlijk opgebouwd; het lijkt alsof Skaye moeiteloos speelt met de spanningsboog, waardoor je constant op het puntje van je stoel zit. Net als in haar eerdere werken, zijn de perspectiefwisselingen geraffineerd en dragen ze bij aan de diepgang van het verhaal. Elk detail en elke aanwijzing die subtiel in het verhaal verweven zit, blijkt uiteindelijk cruciaal te zijn.

Skaye bewijst met 'Het kind in mij' opnieuw waarom zij een van de toonaangevende thrillerschrijvers is. Ze creëert een intrigerende puzzel die langzaam, stukje voor stukje, wordt onthuld. Het is een boek dat je keer op keer zal verrassen en waarin je pas op het allerlaatste moment de volledige omvang van het complot doorziet.

Conclusie: Ben je op zoek naar een intelligente, meeslepende thriller met een verbluffend plot en een constante dosis spanning? Dan is 'Het kind in mij' absoluut een aanrader. Melissa Skaye heeft zichzelf weer overtroffen!

Meer recensies van Mieke Schepens