Advertentie

“Dat de geschiedenis een onuitputtelijke bron van inspiratie is voor prachtige verhalen, blijkt ook weer uit deze verhalenbundel. In de vierde verzamelbundel van Historische Verhalen is een mooie selectie vertellingen opgenomen die ieder een fractie van het verleden belichten.”
Deze woorden in het voorwoord door Rik van der Vlugt, zeggen het helemaal.

De lezer zit op vleugels, zo lijk het. Je vliegt zowel door de tijd als naar verschillende locaties in de wereld waardoor er tijdens het lezen door iedereen iets moois uit gehaald kan worden.
De verschillende auteurs leveren hier stuk voor stuk een bijdrage aan door de prachtige verhalen die ze aangeleverd hebben.

De historische achtergrond is te lezen achter het betreffende verhaal.
Het is een verrijking voor de lezer; het is meer dan een les in geschiedenis. De geschiedenis komt tot leven en wordt een stuk interessanter dan wanneer je alleen een les op school aanhoort. Dit gaat over echte mensen, van vlees en bloed. Althans, dat is hoe je het ervaart tijdens het lezen van deze dertien verhalen.

Uit: ‘Een hart vol haat’, geschreven door Marjolijn van de Gender.
‘Een hart vol haat’ is het vervolg op ‘Een vuurrode nacht’ en speelt zich af in Alexandrië. Je leest over de vernietiging van de Bibliotheek van Alexandrië door brand en de achtergronden.

“In tegenstelling tot de andere wetenschappers wist hij dat het geen gewone dag zou worden. Gisterenavond had hij op zijn knieën voor de vlammen gezeten, terwijl de rook zijn longen verschroeide en zijn tranen in de as vielen. Christenen hadden de bibliotheek veranderd in wat Teremun zich voorstelde als Marcia’s hart: een lege, zwartgeblakerde ruïne die nooit meer naar perkament zou ruiken.”

Alle 11 auteurs, zonder uitzondering, verdienen vijf sterren voor hun verhalen in deze bundel. Een aantal van hen kende ik al door hun eerder werk.

Reacties op: De lezer zit op vleugels, zo lijkt het.

9
Historische Verhalen. Verzamelbundel IV - Diverse auteurs
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners