Het verhaal is eenvoudig, maar ook leuk en spannend voor de doelgroep
Deze recensie werd eerder gepubliceerd op mijn blog GraagGelezen.
Kootje Konijn heeft een hele week vakantie maar hij is geen blij konijn. Hij heeft geen zin om alleen te spelen; mama moet werken en papa klust aan het huis, dus hij besluit zijn vrienden op te trommelen. Ze zijn het eens om met z’n allen in Rotterdam op avontuur te gaan.
De zeven vrienden hebben elkaar weer gevonden. Elke dag fietsen ze samen een grote ronde.
Op 27 april 2023 werd Koningsdag in Rotterdam gevierd. We hebben toen allemaal op televisie een stukje van Rotterdam kunnen zien.
De illustraties in Kootje Konijn op avontuur in Rotterdam zijn kleurrijk en vrolijk. Op deze manier is het verhaal goed te volgen voor jonge kinderen en ze geven bovendien een mooi beeld van Rotterdam.
Donderdag vallen met een luide smak,
de mussen van de hitte van hun tak.
Neushoorn roept: 'Ik trek het niet meer,
ik ga lekker zwemmen deze keer.'
Het boek is ook een zoekboek. Vind jij wat de Koning bij zijn bezoek aan Rotterdam heeft verloren? Op elke pagina is een kroontje van Koning Willem-Alexander te vinden. Dit maakt dit boek tot een zoekboek en dat is ook extra leuk voor peuters en kleuters die niet in Rotterdam wonen.
Kortom, Kootje Konijn op avontuur in Rotterdam is een leuk en leerzaam prentenboek voor peuters en kleuters. Het is een prima manier om kinderen kennis te laten maken met de stad Rotterdam.
Het verhaal is eenvoudig, maar ook leuk en spannend voor de doelgroep. De dieren vinden allerlei leuke dingen om te doen in Rotterdam, zoals zwemmen in de regen, een speurtocht doen en een boottocht maken. Op deze manier ontdekken ze samen Rotterdam en de kracht van creativiteit en hoe belangrijk vriendschap is.
Donderdag vallen met een luide smak,
de mussen van de hitte van hun tak.
Neushoorn roept: 'Ik trek het niet meer,
ik ga lekker zwemmen deze keer.'