Historische intriges in een traag tempo
Het verhaal speelt zich af in 1942 in Noord-Amerika, waar June Hudson de manager van een grotesk hotel is. Er komt haar een nieuwe uitdaging op het pad als ze de opdracht krijgt om Duitse hoogwaardigheidsbekleders te huisvesten in haar hotel. Medewerkers die familieleden naar het front hebben zien trekken moeten de nazi’s bedienen. Er volgen listige plannen, oplopende spanning en onverwachte allianties.
De eerste hoofdstukken van het verhaal zijn vrij interessant, maar wel erg gedetailleerd. Er komen veel namen aan bod wat de leesbevordering niet altijd even goed stimuleert. Gelukkig leer je de namen van de personages gedurende het verhaal steeds beter kennen. En hoewel er steeds meer personages bijkomen, blijft het overzicht vrij goed te behouden.
De uitgebreide schrijfstijl met onder andere details, korte dialogen, achtergrond informatie en dat in combinatie met niet al te veel verrassende of interessante gebeurtenissen komt de leesbevordering niet altijd ten goede. Het verhaal sleept zich op den duur vrij traag voort en als je interesse op het boek eenmaal verslapt, lijkt het niet heel uitnodigend om verder te blijven lezen.
Maar om dit boek te beoordelen op het genre waarin het valt, een historische roman gebaseerd op waargebeurde elementen, is het zeker niet ondenkbaar dat lezers die interesse hebben in dit onderwerp en de periode waarin het verhaal zich afspeelt er van zullen kunnen genieten. Helaas was dat voor mij niet echt weggelegd.