Advertentie
    Minca (My Winged Books) VIP Club

Na ‘Gewist’ zullen menig lezers met een hoop vragen hebben gezeten. Maar krijgen we daar in dit tweede deel wel antwoord op? Kyla hoort geen herinneringen te hebben van voordat ze werd Gewist, maar niets is minder waar. Ze wordt geplaagd door herinneringen, nachtmerries en gezichten van mensen die ze niet kent. Maar gaande weg beginnen de puzzelstukjes steeds meer in elkaar te vallen. Zeker wanneer ze een oude bekende tegenkomt, iemand die haar verleden kent, raakt ze verstrikt in een levensgevaarlijke strijd tegen de Hoeders. Zonder te weten wie ze wel en niet kan vertrouwen gaat ze op onderzoek uit om uiteindelijk haar beste vriend Ben te vinden.

Het verhaal komt redelijk snel op gang. Doordat het eerste deel redelijk wat bijzondere elementen in het verhaal had zitten is het niet moeilijk deze terug te halen. En anders dan het eerste deel, komen er steeds meer en op verschillende manieren elementen van spanning en actie in langs. Een groot pluspunt in vergelijking met het eerste deel waarin voornamelijk veel vragen werden opgeroepen en maar weinig antwoorden gevonden werden, tot helemaal aan het einde. In ‘Gebroken’ worden vragen van lezers sneller en specifieker beantwoord. Maar met elk antwoord, ontstaat vaak een nieuwe vraag waardoor het mysterie en de angst voor het onbekende blijven spelen tijdens het lezen.

Hoe verder het verhaal zich vordert hoe meer geheimen je niet alleen van Kyla leert kennen, maar ook van andere personages. Bij het eerste boek leek het alsof het hele verhaal alleen om Kyla draaide, ze was moeilijk te doorgronden, maar wat nou precies de stoorfactor was, was niet helemaal duidelijk. In dit verhaal komt er mee aan het licht. Er wordt duidelijk waarom Kyla soms als een verwarrend personage gezien kan worden. Het feit dat dit een beetje werd opgehelderd zorgde voor wat meer verduidelijking en werd het verhaal wat beter te volgen. Desondanks had ik even goed nog het gevoel dat Kyla een erg tegenstrijdig personage bleef.
Wat de andere personages betreft, waren zij ook wel onvoorspelbaar. Er gebeuren namelijk enkele dingen, door toedoen van anderen, met onaangename gevolgen. Je vraagt je als lezer af waar wiens loyaliteit ligt en tot het einde van het verhaal blijft en van de meeste andere personages, en van Kyla trouwens ook, nog even onduidelijk. Omdat je van Kyla ook gedachtes kunt lezen omdat die uitgeschreven staan in het verhaal, merk je de tweestrijd die in haar woedt. Deze is beter onder woorden gebracht dan in het eerste deel.

Ook de opbouw van het verhaal lijkt beter te zijn dan in het eerste boek. Ondanks dat er al snel spanning en actie in het verhaal voor komt, blijft dit gedurende het verhaal goed verdeeld. Er waren zeker wat rustigere momenten, maar door de tijdsprongen van enkele uren of een dag, zorgt de auteur ervoor dat je als lezer je niet echt hoeft te vervelen tijdens het lezen van het verhaal. Het einde van deel twee is misschien zelfs nog spannender dan dat van het eerste. Juist omdat je meer informatie hebt, wil je dat alle mysteries en onbeantwoorde vragen opgelost worden.

Reacties op: Gebroken

30
Gebroken - Teri Terry
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,50 Bestel het e-book € 8,99
E-book prijsvergelijker