Advertentie
    Minca (My Winged Books) Hebban Recensent

Ondanks dat dit verhaal zich voorafgaand aan de rest van de Glazen Troon afspeelt, heeft het boek een onmisbare meerwaarde voor lezers van deze serie. Ook nieuwe lezers kunnen met dit boek beginnen om op deze manier meer voorkennis over het personage Celaena Sardothien op te doen. Maar of je dit verhaal nu voorafgaand aan de serie of achteraf pas leest, maakt geen verschil. De kracht van het personage springt vanaf het begin van de bladzijdes en ook de wereld waarin ze leeft wordt voor nieuwe lezers genoeg uitgediept om het te kunnen volgen en begrijpen. Het boek is opgedeeld in vijf verschillende verhalen die zich in vijf verschillende plaatsen afspelen, maar gaan allemaal over Celaena en volgen ook een chronologisch tijdspad. De manier waarop Celaena in dit verhaal in het leven staat is interessant maar ook angstaanjagend. Ze is nog jong, maar heeft al veel verschrikkelijke dingen meegemaakt. Want voor wie de wereld van de Glazen Troon nog niet kent, het is geen mooie wereld. Er heerst dood en verderf, zeker voor Celaena als sluipmoordenaar. Wreedheden worden niet uit de weg gegaan en het niveau daarvan bouwt zich langzaamaan op in het verhaal, tot het tot een bepaald hoogtepunt komt en vanaf daar is het mogelijk om de rest van de serie erbij te pakken en te beginnen in het eerste deel. Want Het mes van de sluipmoordenaar is wat dat betreft echt een prequel. Daar waar je hoopt en verwacht dat het verhaal verder gaat, stopt het juist en wekt het verlangen naar meer.

De schrijfstijl is vlot, er wordt voldoende aandacht besteed aan omgevingsdetails en gedachten en die worden op een goede manier afgewisseld met actie en spanning om het tempo in het verhaal hoog te houden. Door enkele tijdsprongen worden minder interessante stukken overgeslagen en kun je als lezer je echt onderdompelen in een spannend verhaal. Er komen zowel nieuwe als bekende personages in het verhaal voor. Op die manier leer je Celaena’s verleden en aanvaringen met bepaalde personen in de rest van de serie beter te begrijpen. De diepgang die in de rest van de serie zich langzaam ontwikkelt is in deze prequel minder van toepassing. De vijf belangrijke gebeurtenissen in dit verhaal zijn uiterst van belang voor de ontwikkelingen die plaatsvinden in de rest van de serie. Vandaar dat dit verhaal zo een goede toevoeging is. Na de laatste gebeurtenis in het verhaal zou je het liefst (weer) willen beginnen aan de rest van de serie.

Zowel voor nieuwe lezers als fans van de Glazen Troon is dit verhaal een perfecte manier om Celaena Sardothien beter te leren kennen. Een spannende en interessante inleiding voor de serie of een heerlijke toevoeging aan het de serie als je die al gelezen hebt.

Reacties op: Spannende en interessante inleiding voor de Glazen Troon serie

37
Het mes van de sluipmoordenaar - Sarah J. Maas
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners