Warrig maar bijzonder
In Jouw vlees en bloed maken we kennis met Esther Herdt. Zij woont samen met haar hamster Pim en het skelet onder het bed. Uit huis gaat ze niet, alleen als het echt moet. Ze heeft namelijk een doodsangst om naar buiten te gaan. Esther voelt zich geen onderdeel van de buitenwereld, maar overtollig materiaal.
Op een dag wordt haar hamster ziek en voelt Esther zich genoodzaakt om uit huis te gaan met Pim de hamster om hem door een dierenarts te laten behandelen. Dan ontmoet ze Ulrike haar buurvrouw, die bij Esther een emotie oproept die ze niet kan plaatsen. Ulrike roept de hulp in van Esther, die haar angsten beetje bij beetje opzij zet om Ulrike te helpen. Alleen was dit wel de hulp die Ulrike nodig had?
Het boek wordt geclassificeerd als psychologische thriller, ik vond het boek spannende hoofdstukken hebben maar ook zeker verwarrend. Maar soms vond ik het ook ronduit komisch om te lezen hoe Esther de dagen overleefde. Overigens is dit verhaal zeker niet geschikt voor mensen die niet tegen bloed of horrorelementen kunnen. Sommige dingen vond ik best heel verwarrend, maar aan het einde begreep ik het beter. Dat komt omdat Anne ervoor heeft gekozen het verhaal door de ogen van Esther te vertellen en daardoor krijg je als lezer ook geen goed beeld meer van de realiteit. En dat Anne dat voor elkaar heeft gekregen vind ik wel bijzonder, mij als lezer in verwarring achterlaten.
Anne heeft een prettige schrijfstijl en kan daardoor een goed beeldschetsen van de situaties die zich voordoen. Je leeft mee met Esther en Ulrike, en je hoopt dat de karakters bepaalde keuzes maken. Maar ja of ze dat ook doen zoals jij dat graag wil lezen in het boek?
Kortom, het boek is niet geschikt voor mensen met een zwakke maag. Het leest best plezierig, en als lezer ben je aan het einde van het boek net als Esther. Je weet niet meer wat echt is en wat niet.