Kwetsbaar geschreven, zonder vooroordelen.

Readingwithmissmir Readingwithmissmir
23 mrt 2024

Norah leeft in de duisternis, ze wil niet langer leven. Maar ze wil eigenlijk ook niet dood, ze durft niet te leven. Kiest Norah voor de duisternis of durft ze te leven?

In deze novelle maken we kennis met Norah, een jonge vrouw die geen licht meer ziet. Dit is aangrijpend en gevoelig geschreven door de auteur, zeker als Norah op het punt staat om te kiezen voor de duisternis. Het brengt ons gelijk bij een actueel thema, namelijk zelfdoding onder jongeren. Helaas komt dit voor en ook steeds meer. De auteur heeft deze duisternis zonder vooroordeel gebracht, gewoon zoals Norah hem voelt. En dat vind ik heel knap gedaan, want wat de aanleiding ook is, iemand heeft geen verwijten nodig maar gewoon iemand die er is voor je. Een ander thema in het boek is zelfacceptatie, ook hierin heeft de auteur zonder enige vooroordeel de worstelingen en het verdriet weergegeven.

Ik vond de verhaallijn in het begin wat verwarrend, want er was een tijdswisseling die ik niet door had in het begin. Ook waren er soms grote tijdsprongen, maar die waren niet storend. Wel onverwacht vond ik de ontknoping van het verhaal, ik had gehoopt dat Norah de hoofdrol zou spelen maar dat liep uiteindelijk toch anders. Wel een ontroerend en bijzonder einde.

Lichter is het eerste deel van een serie, en daarbij tevens het debuut van Elje van Turennout. Kwetsbaar geschreven, met diverse actuele thema’s. Zoals liefde, acceptatie en vriendschap.
3,5 ster

Meer recensies van Readingwithmissmir