Interessant om te lezen
Tom van der Weerd is DJ, maar werkt daarnaast ook nog bij de brandweer. Een interessant en allesbehalve rustig leven. Reden genoeg om een boek te schrijven over zijn werkzaamheden bij de brandweer.
In eerste instantie begon Tom te schrijven om de heftige incidenten te verwerken, want ja brandweerman zijn is niet alleen een kat uit de boom redden of een brandje blussen waar iedereen ongedeerd vanaf komt. Tom begint met een uitleg over de soorten wagens en de codes, wat interessant is om te lezen. De hoofdstukken vertellen allemaal gebeurtenissen, waarvan sommigen heel ingrijpend zijn om te lezen. En ook de betrokkenheid van Tom en zijn naasten is heel groot. Zodra de pieper gaat laat Tom alles vallen en scheurt hij naar de kazerne, net alsof hij altijd aan staat.
Qua schrijfstijl is prima te lezen, en daarbij is leuk dat Tom wat luchtige situaties vertelt. Daardoor wordt het allemaal niet te heftig. Ook zijn het korte hoofdstukken, die je snel uitleest. Dus ook zeker geschikt voor mensen die niet zo graag een boek lezen, maar wel meer willen weten over brandweermannen en -vrouwen.
Daarbij ik heb na het lezen van het boek nog meer respect gekregen voor hulpverleners. Dus laten we met zijn allen bedenken dat deze mensen een applaus moeten krijgen en dat als ze een weg afsluiten ze dat niet omdat ze ons willen pesten. Mooi boek, die een leuk kijkje geeft op het leven van een brandweerman.