De roep van een ver eiland
Zanzibar en Oman hadden in 1854 een heerschappij van Sultans dat toch een andere leefwereld had dan de westerse wereld.
Er waren banden met Engeland en Frankrijk en deze worden in het verhaal treffend in tijdsgeest alsook rond personages mooi uitgewerkt. Een Engelse leerkracht die een prinses les komt geven, verliefd wordt op een Engelse ondernemer. Een blinde zeer clevere prinses die gefascineerd geraakt door geuren en zelf parfum maakt. Traditionele huwelijken, die geen geluk scheppen en vluchtgedrag creëren. Een Franse parfumeer die princes Nunu charmeert en haar mee naar Frankrijk neemt. Geloof en tradities die het leven van mensen bepalen en soms ruïneren en waarzegsters die hoop doen opleven.
Dat zijn allemaal aspecten en verhaallijn pijlers van dit verhaal.
De roep van een ver eiland is een prachtig historische feelgood rond verschillende personages die een andere rang, doel en missie hebben.
Dat maakte dit verhaal zo bijzonder en uniek. De continue linken die steeds verbinden,zorgden dat het blijvend boeiend bleef op alle vlakken.
Sarah Lark weet erg goed rond tijdsgeest en sfeer te werken. Hierdoor ga je zo op in het verhaal en mede ook omdat het realistisch en met zoveel gevoel is geschreven.
Het is met momenten verrassend en dan weer licht voorspelbaar, deze mix en afwisseling zorgde voor de nodige spanning & rust momenten.
Je vliegt door de verhalen, want het is niet één globaal verhaal, het zijn meerdere verhalen die chronologisch elkaar opvolgen en het tegen het einde “de cirkel is rond” gevoel geven.
Het personage Nunu stak er voor mij wel met kop en schouders bovenuit, de wilskracht, koppigheid en haar sterke karakter waren hier zeker mee de oorzaak van.
4,5 ster
@missp_her_books_read
Dat zijn allemaal aspecten en verhaallijn pijlers van dit verhaal.
4,5 ster
@missp_her_books_read