Liefde langs de lijn
Dat je pas op je 33ste wat tijd, ruimte en inzichten krijgt over je leven, is wat Jessica overkomt. Het geeft rust, maar ook irritaties en prikkels, prikkels naar nieuwe uitdagingen en dat vooral op werk gerelateerd gebied. Ze dient haar ontslag in en gaat terug studeren! Door deze beslissing krijgt ze ook tijd om voor haar neefje te kunnen/mogen zorgen. Hierdoor gaat er een andere wereld openen met de nodige avonturen als gevolg.
Liefde langs de lijn is een echte feelgood op gebied van romantiek met een verrassend extraatje spanning! Hierdoor geraakt met momenten de typische voorspelbaarheid van het genre soms weg. Dat geeft je als lezer die leesdrang om te achterhalen hoe, wat en wie en wetende dat het met liefde toch goed komt.
Het verhaal laat goed zien hoe keuzes gemaakt worden in het leven, dat het nooit te laat is om te leren en dat op alle vlakken.
Maar ook dat familie banden en vriendschappen belangrijk zijn, we een vangnet nodig hebben om op terug te vallen om ons gesteund en geborgen te voelen.
Krista van der Hulst weet weer mooi die gebieden tussen romance en spanning samen te laten smelten. De personages te laten groeien en ontwikkelen in haar verhaallijn met details en situaties.
Het verhaal wordt echt enkel vanuit Jessica gebracht, deze schrijfbenadering laat perfect het personage volledig tot zijn recht komen.
Krista van der Hulst heeft een vinnige en klassieke schrijfstijl, dat vlot leest en perfect past in dit genre.
De titel en cover geven een vermoeden welke richting het verhaal uit gaat, toch ga je na het lezen de andere linken en knipogen zien en leggen. Dus perfect en doordacht gekozen.
4 sterren
@missp_her_books_read