De uitlevering
Kan de dood van de ene mens het leven teruggeven aan een andere?
Een man wordt gearresteerd in Zweden, hij wordt verdacht van het aanbrengen van zwaar lichamelijk letsel. Tijdens de ondervragingen komen de politiemensen die met de zaak belast zijn erachter dat de man eigenlijk niet bestaat. Hij is dood. Hij stierf zes jaar geleden in een cel in Death Row, in een zwaarbeveiligde gevangenis in de VS, terwijl hij wachtte op de voltrekking van zijn doodvonnis?
Wat een spannend verhaal. De auteur heeft echt een goed verhaal geschreven. Het leest vlot weg, en Ewert Grens is degene die het mysterie op zijn bord gelegd krijgt. Van Ewert krijgen in dit deel een beetje meer te zien en we krijgen inzicht in het drama wat zich in zijn jongere jaren heeft afgespeeld.
Ewert gelooft niet in onrechtvaardigheid, maar dat is wel wat er is gebeurd. Maar het lukt hem niet het tegen te houden.
Mooi verhaal over macht en onmacht tussen verschillende landen en binnen het eigen korps. Waar loopt men tegen aan, wat geeft de frustraties en hoe wordt daarmee om gegaan.
De cover is erg mooi en naarmate het boek vordert wordt de betekenis ook steeds duidelijker. Door de relatief korte hoofdstukken blijft het verhaal spannend en zijn vaart behouden. Het wordt ook steeds spannender naarmate het boek vordert. Je wilt blijven lezen.
Het plot neemt een wending die vooraf niet duidelijk was. Maar wel met eentje met een boodschap, stof tot nadenken.