Vertel het niemand

Monique Monique
4 apr 2026

Na een schooluitstapje verdwijnt een bus met zeven dove kinderen en hun begeleiders spoorloos. Voor de ouders begint de ergste nachtmerrie. Terwijl de politie zich vastbijt in het onderzoek, neemt Maura, de moeder van de achtjarige Robin, het heft in eigen hand. Ze ontdekt dat het gevaar dichterbij is dan iemand had kunnen vermoeden.
Achter vertrouwde gezichten schuilt het verraad en niet iedereen is wie hij lijkt te zijn. Vastbesloten om haar zoon te vinden begint Maura een gewaagde zoektocht, waarbij één fout genoeg is om haar kind en de anderen het leven te kosten.

Sterk boek van deze auteur.
Het verhaal kent diverse verhaallijnen die krachtig worden beschreven en heel mooi ingeklaard verweven worden.

Wat zo leuk hoort te zijn, eindigt in een nachtmerrie. Een nachtmerrie die zijn oorsprong vindt in het verleden.
Het verhaal gaat over dove kinderen wat het verhaal naar mijn idee nog intrigerender maakt. Toch worden de onderlinge manier van communiceren goed beschreven.

Het verhaal is spannend en goed opgebouwd . Spannend tot het einde. Het leest prettig door de prettige schrijfstijl.
Het is steeds duidelijk uit wiens perspectief er wordt gesproken.

Zeer prettig en spannend boek om te lezen met een niet allerdaags verhaal.

Meer recensies van Monique