Viktor
Het boek heeft twee verhaallijnen. Het eerste handelt over de familie Rosenbaum, een Joodse familie, en speelt zich af voor en tijdens de tweede wereldoorlog.
De tweede gaat over Geertje die haar roots wil achterhalen. Dit verhaal speelt zich hedendaags af.
Door de steeds wisselende verhaallijnen is het soms lastig lezen. Zo en zo had ik moeite om in het verhaal te komen, maar overall moet ik zeggen dat het boek mij niet altijd goed kon boeien.
Sommige passages in het boek waren goed maar daarna zakte het voor mijn gevoel weer in, waardoor ik moeite had mijn aandacht bij het boek te houden. Dan leefde het weer op etc. Het verhaal had naar mijn idee een golvende beweging die maar doorging, dat geldt voor beide verhaallijnen.
Wat ik goed vond aan het boek is dat ik een einde verwachtte maar het verhaal ging een hele andere kant op. Knap gedaan!