Over liefde en bloedbools
Ik vond deze niet 1 van zijn beste boeken, maar het verhaal ansich is wel erg goed geschreven.
Met veel oog voor detail, uitgediepte personages en een bijzonder verhaal.
Overigens begrijp ik na het lezen van dit boek de vergelijking tussen de schrijver Murakami en King ook beter.
Ze hebben dezelfde manier van uitvoerig vertellen en beschrijven in hun boeken wat maakt dat je constant geboeid blijft.
Het is lastig om een samenvatting van het verhaal te maken, omdat ik in het begin van het boek geen flauw idee had welke kant het verhaal zou op gaan en wat in Godsnaam bloedbools zijn.
Maar ik denk dat ik een eind kom.
Er komt een einde aan 25 jaar huwelijk tussen Lisey en haar man Scott, bestseller auteur en een man met een ingewikkelde persoonlijkheid, nadat hij komt te overlijden.
Lisey pakt de draad van haar leven zo goed en zo kwaad als dat gaat weer op, en kijkt Lisey terug op hun leven samen.
Hun leven dat begon met een huwelijksaanzoek waarin Scott Lisey meteen duidelijk maakt dat kinderen met hem krijgen er niet in zit.
Scott deelt kleine fragmenten uit zijn moeilijke en vreemde jeugd, over het leven dat hij samen met zijn broer Paul en zijn vader deelde.
Over bloedbools en de rottigheid, maar ook over de goede bools die Paul soms voor zijn broertje Scott uitzette.
Hoe close Scott en Lisey ook zijn, er is een wereld waar Scott zich soms in terug trekt en waar Lisey niet kan komen.
Wanneer Lisey's zus Amanda ook weg drijft in haar katatonische toestand waar zij soms in terecht komt, wordt Lisey lastig gevallen door de demonen uit Scott's leven