Meer dan een perfect plaatje
Voor de bühne van Tessa te Loo is een vlot en makkelijk leesbaar verhaal dat je zo uit hebt. Vanaf het begin leef je mee met Jessie van Dam, een redacteur die goed is in verhalen van anderen, maar minder goed weet wat ze zelf wil. Dat maakt haar herkenbaar en soms ook een beetje chaotisch, op een leuke manier.
Het verhaal speelt zich af in een wereld van influencers en sociale media. Dat maakt het heel actueel en herkenbaar. Je ziet hoe alles draait om perfectie, likes en hoe je overkomt naar buiten toe. Tegelijk laat het boek ook zien dat er achter dat perfecte plaatje vaak iets anders schuilt. Dat geeft het verhaal net wat meer inhoud, zonder dat het zwaar wordt of zijn luchtigheid verliest.
De schrijfstijl is eenvoudig en vlot. De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je makkelijk blijft doorlezen. Het is echt zo’n boek waarbij je steeds denkt: nog één hoofdstukje. De personages zijn duidelijk en prettig beschreven. Vooral de groei die Jessie doormaakt, maakt het interessant om te volgen. Ook de spanning tussen haar en Bram zorgt ervoor dat je nieuwsgierig blijft tot het einde.
Soms is het verhaal wel wat voorspelbaar en volgen bepaalde gebeurtenissen een bekend patroon. Dat is niet storend, maar het zorgt er wel voor dat echte verrassingen uitblijven. Ook had ik hier en daar graag iets meer diepgang gezien, vooral in de relaties tussen de personages.
Toch is dit een heel fijn tussendoortje. Ideaal om even te ontspannen met een luchtig en modern verhaal !
Dankjewel aan De Verhalenfabriek en Tessa te Loo dat ik als vaste recensent dit recensie-exemplaar mocht ontvangen.