Landhuizen, liefde en late avondmaaltijden

Mrk80dnrd 17 september 2025
Er zijn van die boeken die je even helemaal uit je dagelijkse routine trekken. Nou, laat ik zeggen dat bij mij zelfs het avondeten later op tafel stond dankzij Zilt & Zoet. Maar hé, een goed verhaal is ook een vorm van voeding, toch?

Lady Elisabeth keert terug naar haar geboortehuis na het overlijden van haar man, met de bedoeling haar gekneusde hart een beetje tot rust te brengen. Maar tijdens een dineravond schuift er plots een oude bekende aan tafel: de neef van haar eerste grote liefde Rowan. Zijn boodschap? Rowan heeft een zware tragedie doorstaan en dreigt zichzelf te verliezen — tenzij Elisabeth de moed heeft om zijn laatste reddingsboei te zijn. Voeg daar een statig landhuis, ingehouden emoties en een vleugje verboden verlangen aan toe, en je weet dat er vuurwerk in de lucht hangt.

Het verhaal voelt als een mix van Bridgerton-glans en Jane Austen-twijfels, maar dan met een vleugje extra melancholie. Weelderige landhuizen, knisperende blikken en een butler die stiekem cupido speelt: je voelt je bijna een indringer op het landgoed van Rowan.

De vibe: Een heerlijke combinatie van spice, spanning en romantiek, zonder dat het te zwaar wordt.
De karakters: Elisabeth is niet zomaar een watje met liefdesverdriet, ze zet écht stappen. En Rowan… tja, wie houdt er nu niet van een knorrige hertog die je stukje bij beetje wilt redden?
De schrijfstijl: Linda Babel schrijft alsof ze fluisterend geheimen met je deelt. Het leest vlot, met genoeg pit om je wakker te houden en genoeg warmte om je te laten glimlachen.

Ja, de clichés zijn aanwezig (een huwelijk op papier, misverstanden, een gebroken man die gered moet worden…), maar eerlijk? Het is precies dat wat dit boek zo’n fijne guilty pleasure maakt. Je wilt gewoon dat dit allemaal gebeurt, omdat je weet dat er een happy end lonkt.

Zilt & Zoet is een heerlijk tussendoortje voor lezers die houden van romantiek met pit, een snufje spice en een flinke dosis feelgood. Of je nu de hele serie kent net als ik, of gewoon met dit deel instapt: het is prima los te lezen en smaakt absoluut naar meer.

Dank aan Linda Babel en De Verhalenfabriek voor het recensie-exemplaar. Ik heb genoten — en Rowan stiekem een beetje in mijn hart gesloten !

#ZiltEnZoet #LindaBabel #DeVerhalenfabriek #RecensieExemplaar #Feelgood #Romantiek #Bookstagram

Meer recensies van Mrk80dnrd