Een geest, wat kerstmagie en een vleugje romantiek.

nathieleest 12 november 2025
Wat een origineel verhaal! Ik had nog niets van B.K. Borison gelezen, maar met Good Spirits wist ze me meteen te verrassen. Het idee van een romance tussen een jonge vrouw en een geest, mét een vleugje kerstmagie, is echt iets wat je niet vaak tegenkomt. Origineel, warm en een tikje sprookjesachtig.

We volgen Harriet York, een lieve vrouw die de antiekwinkel van haar tante heeft overgenomen. Ze leeft tussen kerstslingers, koekjes en herinneringen, maar echt gelukkig lijkt ze niet. Tot op een avond de knappe Ierse zeeman Nolan in haar woonkamer opduikt. Hij is niet zomaar een bezoeker, maar blijkt de Geest van Kerstmis van Voorbij. Zijn taak is om Harriet haar fouten onder ogen te laten zien, maar hoe langer hij bij haar blijft, hoe minder dit aanvoelt als werk...

De chemie tussen Harriet en Nolan is heerlijk. Hun gekibbel en geflirt toveren regelmatig een glimlach op je gezicht, en je voelt de vonk langzaam overslaan. Toch blijft er steeds dat kleine stemmetje in je hoofd: hoe kan dit ooit goed aflopen tussen een mens en een geest? Dat maakt het verhaal niet alleen romantisch, maar wil je ook gauw verder lezen om te weten of het goed komt.

Harriet leer je steeds beter kennen door de terugblikken in haar verleden. En daar is heel wat gebeurd. Ik had soms echt met haar te doen. Nolan werd wat minder uitgewerkt. Daar had ik graag meer van willen lezen.

Wat mij betreft had het verhaal hier en daar iets meer diepgang mogen hebben. De opbouw is prima, maar soms ook wat voorspelbaar. Ik bleef iets te vaak op afstand in plaats van dat ik echt meeleefde met de personages. Misschien lag dat aan het sprookjesachtige concept, dat niet helemaal wist te landen tussen magie en realiteit.

Toch is Good Spirits een fijn, sfeervol kerstverhaal waar je zeker van kunt genieten. Perfect voor wie houdt van small town romance met een vleugje magie en een flinke dosis kerstgevoel.

Meer recensies van nathieleest