Boeiend

Nel Crea Nel Crea
13 mrt 2020

De Finse weduwe is het tweede deel in een reeks literaire misdaadromans geïnspireerd door het werk van Hendrik Conscience.
De 21 jarige Henri Consience is een echte detective en woont in Brussel.
Henri woont hier met zijn huishoudster Clara die weduwe is en uit Turnhout komt. Clara zorgt voor Henri en houdt het huis schoon, daarnaast geeft zij regelmatig ongevraagd goede raad aan Henri.
Het is december 1869 en de winter is in volle gang. Francois van Roosemael inspecteur bij de Brusselse politie heeft de hulp ingeroepen van Henri bij het oplossen van twee moorden.
Dit alles ligt zeer gevoelig en moet zeer discreet gebeuren. De slachtoffers zijn ernstig toegetakeld en er lag een briefje bij hun lichaam met een heftige tekst, ondertekend door : Gods luitenant.
Als tip stelt Francois van Roosemael Henri voor om bij Isabelle Farvi langs te gaan. Deze Finse dame is na de dood van haar man in Brussel blijven wonen. Na wat speurwerk komt Henri in het wereldje terecht waar de beide slachtoffers zich ophielden en waar je als gewone man niet echt gezien wilt worden. Als dan blijkt dat Gods luitenant steeds verder gaat en ook Clara niet veilig is voor deze persoon volgen de gebeurtenissen elkaar razendsnel op.
Het verhaal zit heel goed in elkaar en leest prettig met mooie zinnen.
Als lezer kan je er niet snel de vinger op leggen wie nu de dader is en uit welke hoek hij zou kunnen komen. Je ervaart een rustige spanning en deze wordt langzaam opgevoerd. Het plot is heel verrassend met een diepe onderlaag.
Als je het boek gelezen hebt begrijp je de mooie cover ook prima.
Dit is het eerste boek dat ik van deze auteur gelezen heb, en ja ik ben nu heel nieuwsgierig naar het volgende boek.

Meer recensies van Nel Crea