Schokkend
De auteur Norman Jansen is werkzaam voor de overheid en is een expert op het gebied van mensenhandel en mensensmokkel. Hij geeft met dit boek de lezer een kijkje in deze wereld en vertelt helaas uit eigen ervaring.. Dit boek laat ook zien hoe diep de georganiseerde misdaad al in ons land geworteld is.
Dit is het trieste en ontroerende verhaal van Thiemo en Youssef. Twee jonge tieners met hun dromen en idealen op een beter en goed leven. Thiemo woont in Nederland en Youssef in Mali ( Afrika) .
Thiemo heeft een licht verstandelijke beperking, groeit op zonder vader en bij een moeder die het zelf ook heel zwaar heeft.
Hij is snel beïnvloedbaar en krijgt een vriendinnetje waar hij dol op is en alles voor doet. Blij dat iemand echt oog voor hem heeft en ook gewoon lief vindt. Alles is niet zo mooi als het lijkt en door haar komt hij in verkeerde handen terecht.
Youssef woont in het straatarme Mali waar regelmatig geen eten is en kinderen overlijden door ondervoeding en ziektes.
Als Youssef 15 jaar is besluit hij naar Europa te gaan om er te werken en een beter leven op te bouwen.
Via een hele lange weg vol ontberingen, angst en gevaren komt hij uiteindelijk terecht in Nederland.
Beide jongens vallen los van elkaar in de handen van de georganiseerde misdaad en maken verschrikkelijke dingen mee waarbij als je het leest de rillingen over je rug lopen.
Als dan beide bevrijd zijn en goed opgevangen worden, hoop je dat het goed gaat komen.
Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Thiemo en Youssef. Het is realistisch, puur en beschrijft de situaties levensecht zonder te overdrijven.
Een boek waar je nog wel even bij stil blijft staan.