Prachtig boekje
Floor heeft het door.
Geschreven door : Joke van Lieshout.
De prachtige illustraties zijn van Nienke van der Vliet
Met een warm voorwoord van Patty Harpenau.
Floor is een vrolijk en spontaan meisje van zeven jaar oud. Zij heeft veel vriendjes en vriendinnetjes en een lieve vader en moeder. Er is een ding waar zij meezit , zij mist haar lieve opa die overleden is en waar zij veel van hield.
Als Floor in bed ligt denkt zij veel aan opa en vraagt zich waar hij nu is en of hij haar kan zien.
Opeens hoort zij opa’s stem en vraagt waar bent U ? Opa vertelt dat hij in de hemel is en dat het er heel mooi en goed is. Er ontstaan prachtige gesprekken tussen opa en Floor en hij vertelt haar dat ieder mens een beschermengel heeft. Hoe je naar de stem van je hart kan luisteren, wat liefde allemaal doet, over dood gaan en afscheid nemen. De geuren en de kleuren van de bloemen en vriendschappen in het leven. En alles wat het leven mooi en verdrietig kan maken. Floor geniet hiervan en snapt bijna alles wat opa vertelt.
Dit wordt op een prachtige integere manier zonder belerend te zijn beschreven maar gewoon vanuit het hart met gevoel.
Dit boek is voor groot en klein en voor ieder die vanuit haar of zijn hart wil leven.
Ik heb er van genoten.