Interessant boek
Geluk is een mindset, buig tegenslag om tot succes.
Toen ik via de groep “samen lezen is leuker “ de kans kreeg om dit boek te lezen was ik gelijk enthousiast.
Frank Krake is de eigenaar van uitgeverij achtbaan en auteur van de bestsellers: Menthol, De laatste getuige en Hannelore het meisje uit de sekte .
In deze autobiografie van Frank Krake zelf vertelt hij over zijn werkzame leven als directeur van Unimeta een fabrikant van tuinmeubelen in Enschede.
Als hij zijn functie aanvaard is er veel achterstallig werk wat hem wacht. Met een tomeloze energie gaat hij te werk. Hij reist de hele wereld rond en motiveert zijn werknemers vol passie tot grote hoogtes .
Door het cultuurverschil en arbeidsethos zijn er regelmatig problemen die hij met een open mind, doorzettingsvermogen en door zelf ook hard te werken weer oplost.
Ondanks heel wat tegenslag vindt hij steeds weer inspiratie om door te gaan met een rotsvast vertrouwen in zichzelf en zijn medewerkers waar hij een groot hart voor heeft.
Waar een deur dicht gaat, gaat er een ander open.
Als dan mede door factoren van buitenaf het doek valt voor zijn onderneming is de teleurstelling groot en zijn reactie is dan: geen tranen, geen woede, geen frustratie, blijkbaar moet het zo gaan. Het is mooi om te lezen dat tegenslag ook helend kan zijn.
De schrijfstijl is beeldend en je loopt als lezer met de auteur mee door zijn leven.
Na het faillissement van zijn onderneming stort Frank zich op het schrijven van boeken wat hem ook goed afgaat.
Mede door zijn vrouw en kinderen die altijd achter hem zijn blijven staan, ook al was haar man en hun vader nooit thuis. Is hij geworden tot wat hij nu is.
Ik heb van de eerste tot de laatste bladzijde genoten van dit boek.