Advertentie

Julia en Gert van Otterloo en hun twee dochters Hannelore en Noalie, een heel gewoon en liefdevol gezin genietend van het leven.
Julia voelt zich niet echt thuis en begrepen bij haar “kerk “ en heeft vele vragen waarop zij geen antwoord kan krijgen / vinden.
Dan komt zij in contact met de sekte “Gemeente Gods “ waar zij zich in eerste instantie thuis voelt.
De zelfbenoemde “Profeet “Sipke Vrieswijk een charismatische man heeft de teugels strak in handen. Ongemerkt en heel subtiel misbruik makend van de naam van God worden zij de sekte binnen gezogen.
Als gezin moeten zij een groot deel van hun inkomsten afstaan aan de gemeente en er wordt een oud klooster opgekocht om de vieringen te houden. Na verloop van tijd gaat Julia met de kinderen in het klooster wonen en dan begint de ellende pas goed. Noali moet als straf het klooster verlaten maar Hannelore wordt opgeleid als rachamma ( bruid van God ) De regels zijn streng en er wordt veel gebeden, gestraft en op de mensen ingepraat.
Er gebeuren de meest afschuwelijke dingen met de vrouwen, mannen en kinderen die zich niet aan de regels houden.
De vrouwen die zich goed gedragen mogen de “ Profeet “behagen en ook jonge kinderen valt deze twijfelachtige eer te beurt.
Wonderbaarlijk genoeg is iedereen zo gehersenspoeld dat zij allen doen wat hen wordt opgedragen en zichzelf de schuld geven als er iets fout gaat.
De familie van verschillende sekteleden proberen op allerlei manieren tot hen door te dringen om eruit te stappen, maar steeds zonder succes.
Er wordt aangifte gedaan, de kinderbescherming ingeschakeld en de belastingdienst staat op de stoep, maar niets helpt.
Dan worden Hannelore en enkele ander leden ontvoerd naar Israël, Zweden en Cyprus waar zij onder invloed van drank en drugs seksuele handelingen moeten doen ten behoeven van de Profeet en zijn vrouw .
De politieman Peter Withag heeft zich van het begin af met deze zaak beziggehouden en stort zich dan ook met een niets aflatende inzet op het bevrijden van Hannelore. Niets is teveel voor hem en uiteindelijk lukt het dan. De sekte houdt op te bestaan en Sipke Vrieswijk en Aagje Hoekstra komen in de gevangenis. Hannelore krijgt met heel veel hulp en liefde van haar omgeving en familie haar leven weer op de rit.
Dit verhaal is waar gebeurd en door het te vertellen hoopt Hannelore andere mensen te kunnen helpen die ook in zo’n zelfde situatie zijn terechtgekomen.
Alle lof, bewondering en respect voor Hannelore om dit met ons te delen.
De auteur Frank Krake heeft met eindeloos geduld en respect het verhaal van Hannelore opgeschreven.
Zelfs de meest afschuwelijke details worden respectvol en integer beschreven. Dit zegt heel veel over Frank Krake.
Het is een indrukwekkend boek wat nog heel lang op je netvlies blijft staan.


Reacties op: Aangrijpend

86
Hannelore - Frank Krake
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker