Het leven van een brandweerman
Om in de wereld van de hulpverlening te blijven, heb ik ervoor gekozen om het boek Prio 1 te luisteren.
Prio 1 is geschreven en ingesproken door Tom van der Weerd. Dj bij Qmusic en daarnaast ook brandweerman bij @brandweer_kampen. Tom neemt je mee in zijn leven als brandweerman. Voor een stukje verwerking, kreeg hij als tip om de situaties die hij meegemaakt heeft op te schrijven. Doordat er steeds meer mensen interesse hadden in wat hij meemaakte bij de brandweer, kwam de vraag of ze zijn verhalen mochten lezen. Uiteindelijk is hij blijven schrijven en namen de verhalen serieuze vormen aan.
De situaties die Tom heeft meegemaakt zijn erg wisselend. Het varieert van helpen bij het afhijsen van een patiƫnt voor de ambulance, tot het assisteren bij een soms wel ongeluk op de welbekende N50.
Ik vond Prio 1 een fijn boek om te luisteren. Het leuke was ook dat ik in het voorwoord tot de ontdekking kwam dat Tom in Kampen woont, een plekje op zo'n 20min van mijn eigen woonplaats. Dat maakte het luisteren nog leuker omdat er daardoor wel herkenning was