Betoverend en duister
Bedankt uitgeverij De Fontein voor dit prachtige exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie!
Wanneer Hotel Magnifique opduikt in de stad van de 17-jarige Jani, grijpt ze haar kans. Ze regelt een baan in het hotel voor haar en haar zusje, maar eenmaal binnen worden ze van elkaar gescheiden. Jani ontdekt al gauw dat er duistere geheimen schuilgaan achter de glimmende façade. Met een knappe, jonge portier als haar enige bondgenoot.
Dit boek heeft mij zo ontzettend verrast. Ik had namelijk geen idee wat ik nu precies kon verwachten van het verhaal en werd al vanaf de eerste pagina het verhaal ingezogen. De schrijfstijl is vlot, de omgeving magisch en het concept is ontzettend creatief en uniek. Stiekem hoop ik dat dit boek geadapteerd gaat worden. Het zou namelijk een fantastisch concept zijn voor een tv serie.
Ik werd intens gelukkig van de verschillende magische elementen en vond het zo uniek hoe tovenaars hun magie kunnen gebruiken. Geen magie is hetzelfde in dit boek en de magie die er is, wordt gebonden aan artefacten, die allemaal, stuk voor stuk, uniek zijn. Ik vond dit concept echt prachtig uitgewerkt en was hier zo geboeid door.
Ondanks dat het een YA-boek is, vond ik het niet jong overkomen. Het hoofdpersonage is namelijk 17 jaar, maar ze kwam op mij geen seconde kinderachtig over. Bepaalde YA-boeken hebben dit wel en hier kan ik mij aan storen. Jani komt in dit boek erg volwassen en krachtig over en ik vond haar een bewonderenswaardig personage.
Van tijd tot tijd ben ik toe aan een stand-alone en dit boek is daar perfect voor. Ik had een boek nodig dat mij direct in het verhaal zou zuigen en mij omver zou blazen en dit boek doet precies dat. Ik vloog door het verhaal heen en genoot van de omgeving, de duistere elementen, de magie en de plot twists. Eigenlijk was ik zelf een beetje gast in het hotel en maakte ik, net zoals de gasten, magie voor de eerste keer mee.
Op het einde wordt het verhaal, voor mijn gevoel, wat snel aan elkaar gebreid. Hier miste ik soms nog wat informatie. Dat is dan ook de reden dat ik geen 5 sterren, maar 4 sterren geef. Afgezien daarvan heb ik erg genoten van dit boek en vond ik het betoverend, prachtig, duister en precies hoe fantasy moet zijn.