Prachtig, creatief en poëtisch!
Toen ik de achterflap van dit boek las, was ik direct geïntrigeerd. Geesten, thee en een mysterie? Dat smaakte zeker naar meer en vol overgave stortte ik mij in dit boek.
In 'Thee voor de geesten' maken we kennis met de tweelingzussen Félicité en Egonia (ook wel Agonie genoemd). Beiden zijn op nogal bijzondere wijze ter wereld gekomen. Daar waar ze een tweeling zijn, kunnen ze niet meer van elkaar verschillen. Félicité is de favoriet van hun moeder, terwijl Egonia niet gelucht kan worden. Félicité heeft later een theehuis en een detectivebureau om schimmen over te kunnen zetten, terwijl Egonia liever als heks in het bos leeft.
Ze hebben elkaar al jaren niet meer gesproken, en komen weer bijeen na het overlijden van hun moeder. Ze hebben namelijk genoeg vragen en hopen zo, tijdens hun zoektocht naar hun moeder, antwoorden te vinden.
Ik vond dit een heel uniek en creatief boek. Het mysterie element hield mij echt aan het lezen en ik kon dan ook niet wachten om alle geheimen te ontrafelen. Het enige waar ik wat moeite mee had, was dat het soms wat te vaag voor mij was. Er wordt veel geschreven, maar op bepaalde momenten weinig verteld. Hierdoor moest ik soms wat door ploeteren.
Waar ik wel echt van onder de indruk was, was de manier waarop Vuklisevic schizofrenie beschrijft. Echt ongekend hoe goed, uniek en creatief dit is neergezet. Vuklisevic speelt met woorden - letterlijk en figuurlijk - en maakt er soms zelfs letterlijk kunstwerkjes van. Fantastisch hoe surrealisme en magisch realisme in dit boek verweven worden en hoe naadloos deze twee hand in hand gaan.
Een prachtig, creatief en poëtisch boek. Op bepaalde momenten kon ik er enorm van genieten en op andere momenten was het een beetje aanpoten voor mij. Vandaar dat ik dit boek dan ook 3,5 sterren geef.
Bedankt Xander uitgevers voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke mening!