In de hoek

Nikkileest 26 juni 2025
Pieter van den Heuvel staat bekend om zijn grappige verhalen en stapelhumor. Zijn nieuwe prentenboek gaat over Jasper. Jasper staat in de hoek want ze zeggen dat hij iets stouts heeft gedaan. Er komen steeds meer dieren bij hem in de hoek staan. Allemaal hebben ze iets stouts gedaan, de één per ongeluk, de ander niet. De hoek wordt steeds voller tot geit ineens weg is, hij zei namelijk sorry… vervolgens vertrekken veel andere dieren ook nadat ze sorry hebben gezegd. Wat zal Jasper doen?

Dit prentenboek was vanaf het eerste moment een hit bij mijn kleuter en peuter. In de hoek staan is de heren niet onbekend dus naar mijn idee voelden ze meteen een band met Jasper. Iedere keer dat de bladzijde werd omgeslagen waren we benieuwd welk dier er nu weer bij kwam in de hoek en wat een feest want van beide heren kwam het lievelingsdier ook de hoek (in) om kijken.

Op iedere prent is van alles te zien en het blijft leuk om op ontdekking te gaan, ook wanneer je het boek al een paar keer hebt voorgelezen. Het is herkenbaar voor kinderen maar zeker ook herkenbaar voor ouders. Bij mijzelf niet alleen herkenbaar, het gaf toch ook wel stof tot nadenken. Weten kinderen waarom ze in de hoek worden gezet? Zien de kinderen het als iets stout wat ze doen? Mooi onderwerp om over na te denken als volwassene en om over te praten met de jonge luisteraars!

Los daarvan, is het een hartstikke leuk geïllustreerd boek met grappige momenten en heel veel kijk- en luisterplezier!

Meer recensies van Nikkileest