My own worst enemy
In ‘My own worst Enemy’ duiken we de wereld in van het theater. Emmy is net afgestudeerd van de toneelschool maar haar carrière komt nog niet echt van de grond. Ze wordt nu vooral gecast als kortharige lesbienne, wat ze in werkelijkheid ook is. Wanneer ze ontdekt dat ze een grote rivale heeft, Mae, ook een kortharige lesbienne, gaat ze nog harder werken. Maar wanneer de twee elkaar steeds tegenkomen en uiteindelijk zelfs samen moeten werken komt Emmy erachter dat Mae eigenlijk precies haar type is.
Het idee achter dit verhaal vond ik erg leuk, twee strijdende actrices die voor dezelfde rollen worden gecast in hun twintigerjaren. Daarnaast zitten er ook veel gedetailleerde stukken in het boek over de toneelwereld en dat vind ik persoonlijk altijd erg leuk. Maar ik voelde helaas geen klik met de hoofdpersoon en dat was wel jammer. Het boek heeft namelijk alle ingrediënten om een favoriet te zijn, namelijk: enemies to lovers, leuke setting en grappige dialogen. Maar ik voelde het gewoon niet met Emmy. Ze is heel erg op zich zelf gefocust en het lijkt soms of alles moet wijken voor haar ding.
Los daarvan vond ik bijvoorbeeld haar huisgenoten - vrienden en haar vader wel heel erg leuk om over te lezen.
Het verhaal is vlot geschreven en zoals gezegd vond ik veel personages leuk en het concept van het verhaal ook, maar hoe Emmy overkomt in dit boek vond ik gewoon echt niet leuk en dat heeft echt afbreuk gedaan op mijn leesplezier helaas.
Mocht je nu een boek willen uitproberen over de toneelwereld voor jonge beginnende acteurs dan is dit misschien wel iets voor jou en wie weet vind jij Emmy wel een leuk personage om over te lezen!