Het eetcafé op de hoek
Kat woont in Amsterdam en heeft het goed voor elkaar. Ze heeft een mooi appartement, een goede baan en lijkt alles goed op orde te hebben. Wanneer jeugdvriendin Sascha een plek nodig heeft om te verblijven, biedt Kat haar deze plek aan. Sascha vindt al snel werk bij het eetcafé om de hoek, bij de getalenteerde maar soms wat excentrieke chef Guido. Kat komt daar regelmatig voor een kop koffie of om nieuwe recepten te proeven, en zo groeien Kat en Guido langzaam naar elkaar toe. Maar wanneer blijkt dat ze anders over de toekomst denken, komt hun band onder druk te staan. Kan de magie van kerst hen weer dichter bij elkaar brengen?
Het boek leest lekker weg en er gebeurt genoeg om je aandacht vast te houden. De verschillende personages en verhaallijnen maken het levendig en zorgen ervoor dat je wilt blijven lezen. Tegelijkertijd voelde het soms alsof er nét iets te veel in één verhaal is gestopt. Sommige ontwikkelingen rondom een verhaallijn gaan best snel, terwijl die verhaallijn wat mij betreft wat meer aandacht verdiende of misschien helemaal achterwege hadden kunnen blijven.
Wat mooi naar voren komt, is hoe de personages elkaar op onverwachte manieren vinden en steunen en een soort netwerk van vriendschap opbouwen. Zo laten ze zien dat je het niet altijd alleen hoeft te doen, en dat het leven, ook als het anders loopt dan verwacht en gehoopt, alsnog heel waardevol kan zijn.
Een fijn verhaal, waar wat mij betreft wat minder in mocht gebeuren, maar alsnog heel fijn was om te lezen!