School voor dieven

Nikkileest Nikkileest
19 mrt 2024

De tiener Gabriel is een geweldige zakkenroller, hij steelt zodat hij voor zichzelf, maar bovenal voor zijn oma, kan zorgen. Wanneer hij iemand besteelt blijkt het een vooropgesteld plan te zijn en wordt Gabriel uitgenodigd om op een school voor dieven les te volgen. Hij besluit te gaan en komt erachter dat zijn ouders, die hij nooit gekend heeft, ook op deze school gezeten hebben. Tijdens zijn schooldagen sluit hij vriendschappen, beleeft van alles en nog wat en doet hij mee aan een spannende wedstrijd. Daarboven op zoekt hij naar informatie over zijn ouders..

Wat is dit een ontzettend leuk en spannend boek. Gabriel is een heel toegankelijk personage en zijn nieuwe vrienden zijn ook enorm leuk om over te lezen. Ze beleven van alles samen en ik denk dat Gabriel ook echt goed kennis maakt met het hebben van vrienden. Ik vond de schrijfstijl van de auteur erg vermakelijk en ik denk dat het gemakkelijk leest voor jonge lezers.

Ik vond de schoolse vibe die dit boek heeft ontzettend leuk. Je volgt Gabriel en zijn vrienden tijdens hun dagelijkse schoolmomenten. Ze volgen leuke en interessante lessen en er zijn ontzettend veel verschillende leraren. Maar de auteur heeft ook gedacht aan momenten tijdens het eten en de momenten buiten de lessen door, dat maakt het boek echt ontzettend leuk.

Ik vond het ook leuk om over de wedstrijd te lezen. Het is leuk te lezen over hoe dat is opgezet en hoe Gabriel ermee omgaat. Het verhaal wordt naar mate het vordert steeds spannender. De wedstrijd waar Gabriel en zijn vrienden aan meedoen komt tot een hoogtepunt net zoals de zoektocht naar zijn ouders. Dit boek eindigt dan ook met een soort van cliffhanger en ik hoop enorm op een vertaling van het volgende deel binnenkort!

Een leuk, spannend en grappig boek voor jonge lezers! Aanrader!

Meer recensies van Nikkileest