Dit boek komt op de 'inspiratie-plank' te staan!
Als je als kind van zeven jaar al zo onder de indruk bent van, in dit geval, de Bommelfilm 'Als je begrijpt wat ik bedoel', hoe mooi is het dan om een droom werkelijk te gaan verwezenlijken. Het begint met het verzamelen van o.a. de Bommelstrips en al heel snel ontstaat er bij de auteur een wens om Marten Toonder, de geestelijke vader van Olivier B. Bommel, te willen ontmoeten en interviewen.
Met veel plezier heb ik dit verhaal gelezen. Ik vond het inspirerend, ontroerend en ook mooi om te lezen hoe de droom uiteindelijk werkelijkheid werd maar bovenal dat het op zo'n bijzondere, nette en met vasthoudende zorgvuldigheid werd uitgevoerd door de auteur. De brieven, het contact, de reis, het vastleggen van documentatie. Een mooie reis met bijzondere ontmoetingen van nogal bekende mensen maar ook leerprocessen zoals de extra accu, de dop van de camera en de wereldstekker, ik vond dit alles bij elkaar zo menselijk herkenbaar. Het volhouden, het niet opgeven. Krachtig.
Kortom dit boek staat nu te blinken op mijn 'inspiratie plank'. Ik deel mijn boekenkast altijd op een eigenzinnige manier in en ik geef het een welverdiende 5 van de 5 sterren want het is niet alleen een heel fijn boek om te lezen maar het is inspirerend dat als je ergens voor staat er ook helemaal voor gaat. Als we dit allemaal zouden doen, dan zou dat de wereld een stuk mooier maken! In dit boek is de basis gelegd voor de passie waar Seb van der Kaaden, de auteur van dit boek, nog altijd mee bezig is. Het maken en realiseren van Prachtig werk!
Als mooie bijkomstigheid heb ik zelf als kind ook de Bommelfilm op tv gezien, meerdere keren zelfs. Het is een stukje jeugdsentiment en ik ben blij dat ik dit wel heb meegekregen en ook dat ik dit boek heb gelezen.
Lieve groet,
Nina