‘“Meneer Worthington, ik ben van mening dat het volslagen onverantwoord zou zijn als we hier vanavond vertrokken zonder eerst wat te toveren.”’
4 ⭐️ sterren.
‘De buitengewone teleurstellingen van Leopold Berry’ is een uniek, op een goede manier vreemd en grappig verhaal waarbij je het hele boek geen idee hebt wat er nu kan gaan gebeuren maar je weet wel dat je het heel erg naar je zin hebt.
Meteen vanaf het begin was ik al hooked. Het verhaal begint met Leopold die een hallucinatie heeft van een wasbeer die in de fik staat… of is het wel een hallucinatie? Ik merkte dat ik het boek niet kon wegleggen en continu geen idee had wat me te wachten stond. Een wereld waarin letterlijk alles mogelijk is en je samen met Leopold die ervaringen aangaat.
Ik vond Leopold goed geschreven. Hij is iemand die aanvankelijk niet veel vertrouwen in zichzelf heeft en zich makkelijk uit het veld laat slaan, maar door het verhaal heen krijgt hij wel steeds meer zelfvertrouwen. Ook vond ik de andere personages boeiend, zoals Emmett en Isabel. Wel vond ik de band die Leopold met Isabel opbouwt naar mijn idee een beetje te snel gaan en het voelde niet helemaal logisch.
‘De buitengewone teleurstellingen van Leopold Berry’ was wat mij betreft een geweldig begin van de Sunderworld-serie, een fantastische opbouw en introductie en ik kan niet wachten op deel twee.
Bedankt Clavis Uitgeverij voor het recensie-exemplaar!
Bedankt Clavis Uitgeverij voor het recensie-exemplaar!