‘Alle Onkenbare Objecten zijn voorwerpen waar je normaal gezien geen twee keer naar zou omkijken. Maar als je er goed op let, hebben ze iets vreemds. Het is alsof je ogen onbewust registreren dat er iets niet klopt.’
‘Het genootschap van onkenbare objecten’ van Gareth Brown is een wonderlijk en magisch verhaal vol verrassingen, geheimen en avontuur.
Het boek speelt zich af in de moderne wereld en volgt Magda Sparks, een lid van het Genootschap van Onkenbare Objecten, die door het verhaal heen steeds meer te weten komt over de geschiedenis hiervan en die van haar eigen familie. Ze maakt een aantal spannende gebeurtenissen mee waarbij ze ook voor een aantal verrassingen komt te staan en lastige keuzes moet maken. Daarnaast lees je af en toe ook vanuit het oogpunt van Owen Maddox, de professionele moordenaar, en dat vond ik ook erg interessant!
Gareth Brown weet heel goed je aandacht vast te houden met een fijne schrijfstijl en door hier en daar kruimels van geheimen en de magische objecten te laten vallen om je nieuwsgierig te maken naar meer. Meteen vanaf het begin werd ik door het boek gegrepen en wilde ik doorlezen, ook al wist ik aanvankelijk nog niets van de wereld en personages af. Het boek had een fijne verloop en ik zag het verhaal haast als een film voor me. Kortom: verslavend!
Wel las ik ergens dat dit boek zich in dezelfde wereld afspeelt als Het boek der deuren en dat boek heb ik niet gelezen, maar ben ik nu wel nieuwsgierig naar geworden. Toch durf ik wel te stellen dat je ze afzonderlijk van elkaar kunt lezen, maar mogelijk zijn er een paar easter eggs (?) die mij zijn ontgaan. Het maakte er de leeservaring voor mij tenminste niet minder om.
5 ⭐️ sterren.
Heel erg bedankt Luitingh-Sijthoff voor het recensie-exemplaar!
5 ⭐️ sterren.
Heel erg bedankt Luitingh-Sijthoff voor het recensie-exemplaar!