4 ⭐️ sterren.
‘Rune was een hert en hij was de jager.’
Een heks en een heksenjager verstrikt in een kat-en-muisspel in een zinderend, meeslepend en uniek verhaal.
‘De harteloze jager’ stond al een tijdje op mijn lijstje van boeken die ik nog wilde lezen en toen de Nederlandse vertaling uitkwam in deze prachtige editie was ik meteen verkocht. Ik vloog door het verhaal heen dat een vlotte schrijfstijl had en veel spanning en actie bevatte, waardoor het geen moment saai werd. Ik vond het tempo dan ook erg fijn van het boek, met een unieke world-building en magiesysteem.
Een hoop dingen zag ik echter wel aankomen en daarnaast vond ik sommige beslissingen van Rune een beetje dom of onbegrijpelijk zelfs, terwijl ze als de Nachtvlinder erg intelligent hoorde te zijn. Toch vond ik haar en Gideon erg interessant, vooral omdat ze nogal twee tegengestelde personages waren. Ik smulde van de spanning die tussen ze heerste en het was dan ook perfect dat je vanuit beide perspectieven kon lezen. Op die manier wist je wat de een wist en de ander niet en hoe ze met elkaar een spelletje speelden.
Een heerlijke enemies-to-lovers (en een heleboel andere tropes) met een uniek magiesysteem en een intrigerende setting.
Bedankt Zomer&Keuning voor het recensie-exemplaar!
‘Rune was een hert en hij was de jager.’
Bedankt Zomer&Keuning voor het recensie-exemplaar!