Een leuke feelgood
B&B vol geheimen van Åsa Hellberg is een warme feelgoodroman over drie vrouwen die elk voor een nieuw begin staan. Isabella, ooit een bekende actrice, heeft haar bedrijf verkocht en is gescheiden van haar ontrouwe echtgenoot. Haar beste vriendin Carina voelt zich diep gekwetst nadat haar man haar heeft verlaten voor een jongere vrouw. Samen besluiten de twee een bed & breakfast te starten in de buurt van Londen, als een frisse start en kans om hun levens opnieuw richting te geven. Dan is er Elsa, die na de dood van haar man besluit Stockholm te verlaten. Op goed geluk reist ze naar Engeland, waar ze Isabella en Carina ontmoet, een toevallige ontmoeting die hun levens ingrijpend zal veranderen. De emoties van de personages worden hier geloofwaardig neergezet. Vooral de onzekerheid en zoektocht van Isabella en Carina zijn herkenbaar en soms ontroerend. Thema’s als vriendschap, geheimen, verlies en de moed om opnieuw te beginnen staan centraal en maken het boek toegankelijk en meeslepend. Voor mij miste het boek wel wat diepgang. Conflicten blijven wat aan de oppervlakte en de gebeurtenissen zijn vrij voorspelbaar. Al met al is B&B vol geheimen een hartverwarmend verhaal dat doet wat het belooft: je meeslepen in de levens van drie vrouwen die elkaar vinden in vriendschap en de moed om een nieuwe weg in te slaan. Het is een fijne en toegankelijke roman voor iedereen die houdt van feelgoodverhalen vol hoop, tweede kansen en warme emoties.