Verhaal dat je leest en na een paar dagen uit gedachten is verdwenen

Penny leest Penny leest
8 mrt 2022

In de jaren 50 vindt Iris het leven maar saai. Ze verveelt zich. Haar dromen zijn artiest te worden en een spannender leven leiden. Op een dag krijgt ze de vraag of ze naar Havana, Cuba wil reizen om daar op een bruiloft van een bekende socialite te tekenen. Het lijkt in eerste instantie fantastisch, maar een leven met glamour en kunst is niet zo gemakkelijk als ze dacht.

Eiland van geheimen is zo'n verhaal dat ontzettend veel potentie heeft en echt goede elementen en stukken bevat, maar toch echt wat mist. Wát precies is lastig te schrijven. Op de een of andere manier pakt het je niet, de schrijfstijl is wat oppervlakkig en de personages raken je niet. Ook voelt het wat doelloos: waar lees je nu precies naartoe?

De geschiedenis van Cuba en de dreiging van een revolutie is vooral interessant om te lezen. Deze geschiedenis maakt Eiland van geheimen nog de moeite om te lezen. Toch is het verhaal wat te vlak en zijn er boeken over deze tijd die meer zullen aanspreken.

Eiland vol geheimen is zo'n verhaal dat je leest en na een paar dagen uit gedachten is verdwenen. Het interessante aan dit verhaal zijn de details waarin gebeurtenissen plaatsvinden en de vooravond van de revolutie in Cuba voelbaar is.

Ik ben zelf wat teleurgesteld, omdat Fatale erfenis van Rachel Rhys een mooi boek was en ik dus ook de verwachting had dat Eiland van geheimen weer een mooi boek zou worden.

2,5/3⭐️

Meer recensies van Penny leest