Maakt indruk
In Ik heb een paar vragen voor je moet je echt even wennen aan de schrijfstijl. De wat vreemde schrijfstijl, wordt afgewisseld met hersenspinsels in cursieve zinnen en woorden met hoofdletters. Dit is echt anders, maar als je gewend bent en het snapt, begin je het ook te waarderen. Je volgt namelijk het verhaal, maar ook gedachten én dat geeft je net dat beetje extra informatie.
Je duikt in de herinneringen van Bodie: een feministe en podcastmaker. En vanuit het ik-perspectief lees je meer. Zo gaat ze opzoek naar wat er jaren geleden gebeurd is met Thalia - het meisje dat werd vermoord.
Je ziet alles door een #metoo-zicht. Wat een heel ander beeld geeft van een tijd waarin dit totaal nog niet speelde. Steeds meer ontdek je dat als Bodie haar schooltijd zo ziet, ze zoveel heeft gemist.
Ik heb een paar vragen voor je maakt indruk. Het past perfect in de tijd van nu - waar we meer bewust zijn van minderheden. Je leest het verhaal met een feministische inslag en het is heel erg spannend om te lezen wat er nu echt al die jaren geleden gebeurd is, vanuit een perspectief waarin je het haast zelf beleeft.
4⭐️