Verhaal met inhoud
De tweede kans begint met de zin: 'soms wou ik dat ik lelijk was.' Vanuit Elodie volg je gelijk jaar gedachten en de problemen waar ze mee worstelt. Ze is erg open en lijkt met jou al haar gedachten te willen delen. Dit leest zo fijn en je voelt gelijk een connectie met haar. En daarbij is ze ook nog erg grappig en positief (en een beetje stuntelig), zodat je wel van haar moet gaan houden.
Af en toe is de schrijfstijl grof en de schrijfsters nemen geen blad voor de mond. Sommige opmerkingen zijn dan ook best pikant en plat.
Het verhaal zelf heeft een mooie afwisseling tussen luchtig en diepgang, wat het onderliggende verhaal is erg mooi en zelfs emotioneel. Je leeft mee met de personages en die combinatie van luchtigheid en diepgang is erg fijn gedoseerd. Het maakt het verhaal menselijk.
De tweede kans is een gemakkelijk verhaal met inhoud. Je leeft mee met de personages, soms zijn de expliciete, seksuele opmerkingen wat grof, maar als je daar doorheen kijkt, is het vooral het mooie, onderliggende verhaal dat je meeneemt in De tweede kans.
3,5⭐️