Spannend begin, maar veel zijweggetjes

Penny leest Penny leest
25 mrt 2023

Tweede leven start spannend met een pakkend begin vanuit het perspectief van Alex die angstig is, omdat er een wandelpad komt vlak naast zijn woning. Dit besluit brengt hem in paniek én je moet gewoon gelijk weten waarom.

Dat je leest vanuit de personages zelf zorgt ervoor dat je het verhaal nog interessanter vindt. Je neemt echt een kijkje in hun hoofd en weet net iets meer dan ze aan de oppervlakte laten zien. Het blijft wel erg spannend en vraagt je continu af waar Tweede leven heengaat.

Je volgt Rick en Alex die absoluut iets met elkaar lijken te maken te hebben. En ontdekt steeds meer hoe zij verbonden zijn. Het jammere is dat de schrijfster erg veel details en zijweggetjes in het verhaal stopt, waardoor je echt door alle bijzaken heen moet worstelen. Het verhaal pakt je daardoor minder. En ik moest persoonlijk af en toe moeite doen om geconcentreerd te blijven.

Toch is de spanning over wat er nu precies gebeurd is wel erg interessant om te lezen en daardoor wil je Tweede leven zeker uitlezen. De ontknoping zie je meer en meer aankomen, maar is toch verrassend.

Tweede leven is een leuk mysterie. Af en toe heeft het wat veel details waardoor je je echt goed moet focussen op het verhaal en door alle extra zijwegen heen moet lezen. Het hoofdverhaal is spannend en de personages lijken compleet van elkaar af te staan. De ontknoping en het samenkomen van de Rick en Alex, maken van Tweede leven een boeiend boek.

3⭐️

Meer recensies van Penny leest