Advertentie

Er gebeuren vreemde zaken bij de Lottotrekkingen. Dat wordt in gang gezet door Jackson. Een geheimzinnig en een gewelddadig figuur, die nergens voor terug deinst.

LuAnn, woont met haar man en dochtertje Lisa in een schamele caravan. Om het hoofd boven water te houden werkt zij als serveerster in een truckerscafé. Financieel is het aanmodderen. Daar komt verandering in wanneer zij door Jackson wordt benaderd met maar één vraag. Ja, betekent rijk worden. Nee, zou haar dood betekenen. Maar dat weet LuAnn op dat moment niet. Zij kiest voor ja. Met het ja, stemt zij in om een Lottoformulier kopen en willekeurige cijfers in te vullen. Jackson garandeert dat zij de hoofdprijs van de Lotto wint. Hoe Jackson dat voor elkaar krijgt is voor LuAnn een raadsel. Maar het gebeurt, zoals bij anderen voor haar. Zij wint de jackpot van honderd miljoen dollar. Dat de zaak stinkt is voor LuAnn duidelijk. Maar de gevolgen daarvan op dat moment niet. Door in te stemmen met de door Jackson gestelde voorwaarden, moet LuAnn na het in ontvangst nemen van het geld, uit de Verenigde Staten vertrekken en daar nooit meer terug komen. Na een rijk en turbulent leven, waarbij zij met haar dochtertje Lisa de halve wereld over is gegaan, besluit zij zich toch na tien jaar weer in de Verenigde Staten van Amerika te vestigen. Daar is Jackson niet blij mee. En dat heeft grote gevolgen voor LuAnn. Zij begrijpt heel goed hoe groot haar persoonlijke gevaar is waarin zij verkeert. Maar dat is nog niet haar grootste angst.


Hoewel DUISTER LOT, geschreven door DAVID BALDACCI al in 1998 is uitgegeven, is het de moeite waard om het te lezen. Of zoals ik voor een tweede keer. Met een pakkende schrijfstijl leidt Baldacci leidt hij je door dit fascinerende verhaal. Want wie wil er nu niet rijk worden?

Reacties op: Hoe duister kan een lot van de Lotto zijn.

228
Duister lot - David Baldacci
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners