Advertentie

Tijdens de tweede wereldoorlog, vervult Aloysius Archer zijn dienstplicht in Europa. Hij neemt daar deel aan vreselijke gevechten. Alsof dat niet genoeg is, wordt hij bij terugkomst in Amerika beschuldigd van een misdrijf dat hij naar zijn zeggen niet heeft begaan. Toch wordt hij veroordeeld en opgesloten in de Carderock Gevangenis. Nadat hij zijn straf heeft ondergaan, verlaat hij de gevangenis en zal hij een nieuw bestaan moeten opbouwen. Van het
Departement of Prisons (DOP) heeft hij een lange lijst met verboden en plichten meegekregen. Zo mag hij geen bars bezoeken en geen alcohol drinken. Hij mag zich niet met vrouwen inlaten en vooral geen lichtzinnige vrouwen. Met de drie jaar voorwaardelijke invrijheidstelling voelt hij zich als een vis met een haak in zijn bek. Immers, elk moment kan hij door gezagsdragers teruggetrokken worden.

Met de bus vertrekt Archer naar Pica City, waar hij tijdelijk verblijft in het Derby Hotel. Op zoek naar enig vermaak, bezoekt Archer een bar waar hij een glas whiskey bestelt. In de bar ontmoet hij Hank Pittleman, in aanwezigheid van een mooie dame. In eerste instantie was Pica City, na de oorlog een onbeduidend plaatsje. Maar Pittleman heeft het als zakenman groot gemaakt en er veel geld mee verdiend. Archer, op zoek naar werk, krijgt van Pittleman een baan aangeboden. Puttleman heeft aan zijn concurrent Lucas Tuttle geld geleend met als onderpand een klassieke Cadillac. De bedoeling is dat Archer dat onderpand bij Pittleman aflevert. Of, als dat mogelijk is, de schuld incasseert.

Voordat Archer de klus uitgevoerd kan hebben, wordt Pittleman dood aangetroffen. Door rechercheur Irving Shaw van de staatspolitie wordt een onderzoek ingesteld. Hoewel Archer door Shaw als verdachte wordt aangemerkt, wint Archer het vertrouwen van Shaw. Dat leidt tot een samenwerking tussen Shaw en Archer. Na de samenwerking tussen Shaw en Archer, ontpopt Archer zich als een politieman. Hoewel Archer nodige informatie aan Shaw verstrekt, werkt Archer zich daarmee ook in de nesten. Hoewel Archer naïef overkomt, blijkt hij slim genoeg om het niet zover te laten komen.

EEN GOEDE DAAD van DAVID BALDACCI, betreft een bijzonder verhaal. Het maakt deel uit van een Aloysius Archer-Thriller. Zoals je van Baldacci kan verwachten is het goed geschreven. Opvallend hoe hij personages beschrijft. Uitgebreid, maar niet vervelend.

Reacties op: Een bijzonder verhaal.

122
Een goede daad - David Baldacci
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker