Leuke kennismaking
Wat een schitterend vormgegeven boek is 'het negende huis' van Leigh Bardugo, echt een lust voor het oog!
Met het verhaal an sich heb ik in het begin wat geworsteld. Het leek alsof ik middenin een verhaal was gedropt wat al een poosje gaande was en ik maar moest begrijpen hoe en wat. Nu, na lezing, is me nog niet helemaal duidelijk wat die 8 verschillende huizen nu precies doen (wat hun magie nu precies inhoudt, hoe ze dit in dagelijks leven in de praktijk brengen en hoe dit zich verhoudt tot de andere huizen, zowel in locatie, geschiedenis als activiteiten, etc.). Nadat ik dit losgelaten had, bleef er toch een aantrekkelijk verhaal over (met een gemankeerd hoofdpersonage, wat mij persoonlijk toch altijd erg kan bekoren) in een zeer interessante wereld. Ik zie dit boek verder meer als een introductie in deze wereld en als kennismaking met de hoofdpersonages en hoop dat het één en ander in een volgend deel nog meer uitgediept wordt.
Wel heb ik het gevoel dat dit boek wellicht wat beter tot zijn recht komt als je bekend bent met het reilen en zeilen van een Amerikaans (prestigieuze) universiteit, met die enorme campussen, gebouwen en gebruiken.