Wat een magisch verteller is Polanen.

Remco Houtepen 26 mei 2025 Boekverkoper
Leestip.

Oef wat een bijzondere mooie roman.

Polanen is schrijver die magie van het vertellen meer dan machtig is. Vertellen is meer dan woorden en zinnen gebruiken om beelden te scheppen. Een groot verteller is als een magiër, die jou betovert, meesleept in een verslavend ritme zodat je als lezer nieuwsgierig blijft en doorleest tot de laatste punt.

Zoals ik zeg Polanen is zo'n schrijver. In zijn nieuwe roman De Handlezer belanden we in Paramaribo. Een sensueel verhaal over verraad, haat, liefde, vergeving en de kracht vinden vaste patronen die bijna een leven lang of soms al eeuwen bestaan te doorbreken.

Het verhaal van verhoudingen tussen Surinamers en SuriNederlanders, een ten dode opgeschreven man, zijn criminele broer en de liefde(s) van hun leven.

Ik hoop dat Chris Polanen met deze mooie roman het grote publiek bereikt dat hij verdient.

Koop en lees!

Meer recensies van Remco Houtepen