Een forbidden romance, enemies to lovers, spicy romantasy

rianne 06 februari 2025
In King of Battle and Blood worden Isolde en Adrian gedwongen om samen een gevaarlijk pad te bewandelen – letterlijk en figuurlijk. Met tropes zoals enemies-to-lovers, forbidden romance en arranged marriage, zit dit boek vol intense ontmoetingen en hartstochtelijke conflicten. Tussen politieke intriges, duistere magische krachten en onverwachte plotwendingen, moeten de twee hun gevoelens onder ogen zien terwijl ze gedwongen worden steeds dichter bij elkaar te komen – zelfs op één paard. En nog èèn boektrope wat ik erg leuk vind: he falls first. Als je hiervan houdt dan is dit boek zeker het lezen waard!

De lange hoofdstukken en de overvloed aan expliciete scènes waren voor mij soms een beetje te veel van het goede. Isolde's intense verlangens werden vaak benadrukt, wat de focus soms meer op de seksuele spanning dan op de karakterontwikkeling legde. Ik had gewild dat de relatie tussen Isolde en Adrian wat meer diepgang kreeg, vooral omdat hun dynamiek veel potentieel had. Toch was de chemie tussen hen niet te missen, zelfs als het soms wat steeds hetzelfde aanvoelde. Wat dit boek echt een interessante ervaring maakte, was de manier waarop de spanning tussen de twee steeds verder opbouwde. Ik had verwacht dat het misschien te voorspelbaar zou worden of niks zou gebeuren, maar de auteur weet de lezer toch nieuwsgierig te houden tot op het einde.
Wat het boek voor mij echt redde, was het einde. Want het laat me absoluut verlangen naar het vervolg. Het was duidelijk dat er veel meer schuilt achter de wereld van Adrian en Isolde, en ik ben nieuwsgierig naar hoe hun relatie zich verder zal ontwikkelen. Het verhaal bood genoeg plotbelofte om me weer te trekken, ondanks de momenten van herhaling en oppervlakkigheid. De schrijfstijl is wat langzamer voor mij, maar het boek las toch wel snel uit, waardoor het ondanks mijn kleine bezwaren alsnog een leuke ervaring was.

"You assume I want a wife,” he said. “But I came for a queen." Deze uitspraak vat de complexe, maar spannende dynamiek tussen de twee goed samen. En natuurlijk is er Adrian met zijn:
"I am many things,” he said. “Man, monster, lover." Deze lijnen geven je een glimp van de diepgang die ik graag meer had gezien, maar ze zijn ook een aanwijzing dat er nog veel meer te ontdekken valt in de komende delen.

King of Battle and Blood is een vermakelijke, snelle leeservaring, met genoeg actie en sensuele spanning om het interessant te houden. Ondanks dat sommige delen wat oppervlakkig aanvoelden, ben ik enthousiast om het vervolg te lezen. Het krijgt van mij 3 van de 5 sterren, maar met het veelbelovende einde kijk ik uit naar meer!

Meer recensies van rianne