Romantasy in de IJskoude Wereld
Als eerste wil ik uitgeverij Cargo heel erg bedanken om dit boek op te sturen! Ik heb er echt van genoten.
Het boek krijgt daarom ook van mij
3.75/5 sterren!
Ik had zoveel zin om The North Wind te lezen en ben blij dat ik de kans heb gekregen om deze duistere hervertelling van Beauty and the Beast te ontdekken. Dit boek combineert een ijzige, magische wereld met een heerlijke enemies-to-lovers slow burn romance – en geloof me, de chemie tussen Wren en Boreas stelde absoluut niet teleur.
Waar gaat het over?
In een wereld waar de North Wind, Boreas, eens in de honderd jaar een bruid kiest, wordt Wren onverwachts zijn volgende slachtoffer. Ze wordt meegenomen naar zijn ijzige rijk, waar ze moet zien te overleven in een gevaarlijke omgeving én bij haar gevreesde echtgenoot. Terwijl ze worstelt met haar nieuwe realiteit, ontdekt ze dat Boreas misschien niet de monsterlijke schurk is die ze dacht. Maar kan ze hem ooit echt vertrouwen? Of blijft hij voor altijd haar vijand?
Dit boek had zoveel elementen waar ik van hou!
Enemies-to-lovers & slow burn – De spanning tussen Wren en Boreas was fantastisch. Hun geplaag, hun onderlinge wantrouwen en de langzame opbouw naar iets diepers hielden me geboeid. Vooral hoe Wren haar fysieke aantrekkingskracht voor hem probeerde te onderdrukken terwijl ze tegelijkertijd overwoog om hem te vermoorden – geweldig!
Wereldopbouw & sfeer – De winterse, ijzige setting en de magie die Warwick in dit boek creëert, waren betoverend. De wereld voelde uniek en meeslepend aan, en ik kon de kou bijna zelf voelen tijdens het lezen.
De spanning en dynamiek – De constante spanning tussen Wren en Boreas zorgde voor een verslavende leeservaring. Hun gesprekken, de one-bed trope en het ‘forced marriage’ aspect maakten het boek extra leuk.
Sterke vrouwelijke hoofdpersoon – Wren is fel, koppig en niet bang om haar mening te geven (of een mes te trekken als dat nodig is). Toch heeft ze ook een kwetsbare kant die haar karakter enorm veel diepgang gaf.
Karakterontwikkeling – Ik vond het ontzettend interessant hoe Wren groeide gedurende het verhaal. Niet alleen in haar relatie met Boreas, maar ook in de manier waarop ze met haar verleden en trauma’s omging. Haar worsteling met zelfliefde, haar alcoholverslaving en de gecompliceerde band met haar zus gaven haar karakter meer diepgang en maakten haar reis extra meeslepend.
Boreas – Koud, afstandelijk en mysterieus, maar niet zonder reden. Hij is niet zomaar een typische schurk en het ontdekken van zijn achtergrond was een van de sterkere punten van het boek.
Spicy scènes – Voor een slow burn zaten er precies genoeg pittige momenten in om de spanning op te bouwen zonder dat het de overhand nam.
Maar… er waren ook een paar dingen die minder werkten voor mij.
- Het einde voelde te gehaast en overdreven zoetsappig – Het was alsof ze binnen een paar hoofdstukken van “we haten elkaar” naar “jij bent mijn alles, ik heb niets anders nodig in dit leven” gingen. Dit voelde een beetje abrupt.
- Gebrek aan een echt schokkende plottwist – Er gebeurde zeker genoeg in het verhaal, maar het miste die ene onverwachte wending die het écht memorabel had kunnen maken.
- De spanning in het boek was soms wat eentonig of voorspelbaar. Maar dat mocht de pret zeker niet bederven!
Conclusie
The North Wind is een boek met een heerlijke enemies-to-lovers dynamiek, een sterke vrouwelijke hoofdpersoon en een prachtig uitgewerkte winterse wereld. Hoewel het einde iets te gehaast en zoetsappig voelde, heb ik alsnog enorm genoten van de spanningsopbouw en de scherpe dialogen tussen Wren en Boreas. En laten we eerlijk zijn: die “my wife” momenten? Iconisch.
Eindcijfer: 3.75/5 – Superleuk, maar miste net dat beetje extra!
P.S. Mis de epiloog niet!
Het boek krijgt daarom ook van mij
3.75/5 sterren!
Waar gaat het over?
Dit boek had zoveel elementen waar ik van hou!
Maar… er waren ook een paar dingen die minder werkten voor mij.
Conclusie
Eindcijfer: 3.75/5 – Superleuk, maar miste net dat beetje extra!
P.S. Mis de epiloog niet!