Magie, mysterie en Italiaanse sfeer in Sterren en Koper

rianne 18 juli 2025
Als eerste wil ik uitgeverij Cargo heel erg bedanken om dit boek op te sturen! (Gekregen exemplaar)

Mijn mening zal nog steeds en altijd eerlijk zijn.

Sterren en koper wist me te betoveren met zijn magische sfeer, poëtische stijl en personages, ik kan niet wachten om opnieuw in deze wereld te verdwalen.

Ik heb er echt van genoten.

Soms lees je een boek dat zó rijk aan sfeer is, dat je er even stil van wordt. Sterren en koper is precies zo’n verhaal: magisch, mysterieus, en vooral ontzettend origineel.
Ik geef het boek 4 sterren, en dat komt vooral door de bijzondere setting, de rijke schrijfstijl en het gevoel dat het bij me achterliet.

Waar gaat het over?
We volgen Ambra, die terechtkomt in een alternatieve, magische versie van Venetië. Denk aan dark academia vibes, een school voor magische kunsten, geheime genootschappen en een geschiedenis die net zo betoverend als duister is. De worldbuilding is echt fantastisch, ik was er meteen helemaal in mee. Als je van een vleugje Harry Potter houdt, maar dan met een volwassen en donker randje, zit je hier goed.

Wat vond ik goed?
De schrijfstijl is poëtisch, soms zelfs bijna filmisch. Af en toe iets te bloemrijk voor mijn smaak, maar over het algemeen trok het me echt de wereld in. Vooral de metaforen vond ik prachtig gekozen, je voelt wat de personages voelen, zonder dat het té zwaar wordt. Wel had ik soms het gevoel dat de beschrijvingen een beetje ten koste gingen van de vaart in het verhaal.

Mijn favoriete personage? Zonder twijfel Ismael. Hij heeft die rustige intellectuele uitstraling die je zelden tegenkomt, en ik vond hem oprecht verfrissend. Slim, dapper, niet te overdreven als love interest, precies goed!!

Fysiek is dit boek echt een plaatje. De sprayed edges. Ik hoop dat ze dat concept doortrekken in het vervolg.

Al met al is Sterren en Koper een magische, sfeervolle start van een serie met veel potentie. De wereld is origineel en de sfeer heerlijk mysterieus. Ik heb er enorm van genoten en raad het zeker aan voor fans van dark academia, romantasy en Italiaanse charme.

Meer recensies van rianne

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.