Avonturen aan de Côte d'Azur

Rita Leyman 15 juli 2025
' L' amour aan de Côte d'Azur van Mirjam Mieserius is het derde en laatste deel van de feelgood-serie Bestemming Parijs.

Het verhaal wordt beurtelings verteld door Lizzy, Chloe en Sofia :

Lizzy, Chloe en Sofia trekken samen naar de Côte d'Azur om de bruiloft van Sofia's papa te vieren.
Sofia wil zo graag de patisserie verzorgen, een grote bruidstaart door haar gemaakt mag niet ontbreken. Ze wil de heerlijke gerechtjes van haar overleden mama gebruiken. Op die manier is ze ook een beetje aanwezig op het feest. Wanneer ze de charmante Alexandre ontmoet, geraakt ze van slag. Zal ze zich openstellen voor een nieuwe liefde of is ze er nog niet klaar voor?
Lizzy wil al een tijdje weg uit Parijs en een vakantie aan de Côte d'Azur ziet ze helemaal zitten. Daar zal ze nog eens de bloemetjes buiten zetten. Maar haar feeststemming verandert plotseling wanneer een gebeurtenis haar leven volledig omgooit. Belangrijke beslissingen moeten genomen worden.
Chloe's vakantie valt volledig in duigen wanneer ze aan de Côte d'Azur een verontrustend telefoontje krijgt. Ze moet Lizzy en Sofia in de steek laten, wil ze later geen spijt krijgen van haar beslissing

Een strandstoel met een bruidsboeket, een zonnehoedje, een cocktail en op de achtergrond een tekening van een haven sieren de cover. Bij het zien van deze cover krijg je een instant-vakantiegevoel. Een echte feelgood-cover.

Ook al kan je elk deel apart lezen toch is het aan te raden om ze in volgorde te lezen. Zo kan je beter volgen wat er in het verleden is gebeurd.
Net zoals de vorige delen loodst Mirjam de lezer mee door de kleine hoofdstukken die telkens met een cliffhanger eindigen. De 3 verhaallijnen zijn zo fijn om te lezen dat je nauwelijks kan stoppen.
Na de rondrit in Parijs laat Mirjam ons nu genieten van de Côte d'Azur. Ook de verwijzing naar de Franse patisserie ontbreekt in dit laatste deel niet. Als je van zoetigheden houdt, loopt het water je soms in de mond.
Lizzy, Chloe en Sofia beleven weer heel wat. Door de verhalen heen zijn het 3 hartsvriendinnen geworden ook al hebben ze een totaal verschillend karakter. De auteur slaagt erin dat je zo met hen meeleeft dat je ze allemaal in jouw hart sluit.

Bestemming Parijs is een feelgood-serie die je echt een zalig gevoel geeft. Het eerste deel las ik tijdens de donkere Covid-periode. Dit gaf me toen zo'n goed gevoel.
Dus voor de lezers die eventjes in een dipje zitten raad ik 'Bestemming Parijs' aan. Een feelgood-serie waarin 3 vriendinnen je met een lach en een traan meevoeren naar romantische plekjes in Parijs en naar de Côte d'Azur en waar je kennis maakt met Franse lekkernijen. Wat zal ik die 3 meiden toch missen!

Meer recensies van Rita Leyman