Sterk romandebuut!
Dit boek heeft me elke bladzijde meegenomen in een zeer sterk verhaal, waar de twee hoofdfiguren tot op het einde elkaars wederzijdse hulp nodig hebben.
Een 43-jarige docente die in een vaste lesbische relatie zit, wordt halsoverkop aangetrokken en begeesterd om een 17-jarig meisje bij te staan met suïcidale neigingen en haar te helpen om zin aan haar leven te geven.
In een aantrekken en afstoten tussen beiden worden ze verwikkeld in een verstikkende relatie en is de band tussen helpen en geholpen worden flinterdun.
Om en weer worden beiden zwaar op de proef gesteld in situaties waar ze elkaars bloed wel kunnen drinken in een gevecht dat bij de lezer ongeduld, verbazing en spanning opwekt.
De auteur stoffeert het boek tussendoor met gedichten die raken en duidelijke accenten leggen in het verhaal.
In een beklijvend proza leest dit boek zich tot een climax en laat de lezer nog lang nagenieten.