Sterk derde deel van de Repair Club

Sacha Van Der Voorn 01 september 2025
Het derde boek over De Repairclub draait wederom om John Antink, gepensioneerd hoofd van de geheime dienst. John is nu betrokken bij de Repair Club, een groep die kapotte apparaten herstelt én symbolisch “verloren fouten” probeert recht te zetten. Wanneer er tijdens een bijeenkomst een mysterieuze man met een kunstbeen aan zijn tafel staat, wordt John wederom geconfronteerd met oude geheimen uit zijn verleden. Deze gebeurtenis ontketent een zoektocht die hem terugvoert naar zijn vroegere missies.

Den Tex laat het verhaal zich ontvouwen via korte, afwisselende hoofdstukken die wisselen tussen heden en verleden, verschillende personages en inzichten. Dat maakt het verhaal gelaagd en spannend, maar dat vereiste wel aandacht tijdens het lezen.

Den Tex baseert het verhaal op actuele en historische contexten, zoals de spionagepraktijken tijdens de Koude Oorlog. Dit geeft een realistische insteek én verdiept het verhaal

Hoofdpersoon John Antink is sterk uitgewerkt, met diepgang en geloofwaardigheid. Als je het boek als standalone leest dan lijkt het dat andere personages, met name uit de Repair Club zoals Alisja Calder, minder uitgediept zijn. Als je alle drie de boeken leest dan zie je wel een mooie ontwikkeling, zoals bij Kenzi.

De schrijfstijl van Den Tex is vlot, beeldend en toegankelijk. Flashbacks en puzzelachtige stukjes voegen mysterie en drijfkracht toe, je blijft nieuwsgierig en wil door lezen.

Charles den Tex levert met De Repair Club – De Vergeten Spion wederom een sterke en actuele thriller af: een vloeiend geschreven, gelaagd en spannend verhaal dat realistische spionage verweeft met persoonlijke fouten uit het verleden.
Fans van spionagethrillers met diepgang zullen dit boek zeker waarderen, en wie eenmaal begint, wil graag verder lezen.

Dank Harper Collins dat ik deel uit mocht maken van het reviewteam. Ik heb de digitale uitgave van dit boek gelezen in ruil voor een eerlijke recensie.

Meer recensies van Sacha Van Der Voorn